برنج ایرانی چیست :
برنج ایرانی در شمال کشور در استان های گیلان، مازندران و بخشی از استان گلستان کشت می شود . از انواع برنج ایرانی میتوان به برنج هاشمی، صدری (دم سیاه، دم زرد، دم قرمز )، طارم، علی کاظمی و برنج پر محصول (شیرودی، فجر، خزر و..) نام برد که در زیر به اختصار توضیح می دهیم.
- هاشمی : برنج هاشمی به دو نوع گرم و سرد نیز تقسیم می شود. گونه گرم این برنج ساقه کلفت تری نسبت به گونه گرم آن دارد و به همین دلیل کرم ساقه خوار نمی تواند به آن نفوذ کند و به سم پاشی نیازی ندارد این مورد سبب میشود در بیشتر مزرعه ها به صورت ارگانیک کشت گردد. انواع برنج هاشمی در یک زمان کشت می شود ولی برداشت گونه سرد ده روز دیرتر از گونه گرم است. شکل ظاهری این دو نوع برنج تفاوتی ندارد ولی نوع سرد آن از نظر مزه و پخت بهتر از نوع گرم آن است. و در سال ۱۳۶۴ کشف شد. این برنج در سال ۱۳۷۰ به تولید انبوه رسید نام آن برگرفته از نام آقای هاشمی است.
- صدری: ارقام صدری از بهترین و مرغوبترین ارقام کیفی برنج بومی یا محلی کشور بوده که در استان گیلان کشت می گردد. این ارقام دارای طول زیاد و عرض کم، ظاهری کشیده، جنس گچی و رنگی سفید متمایل به کرم می باشند. همینطور از نظر عطر، طعم و پخت بسیار عالی می باشند و در آزمون مالش بین دو کف دست، چربی بخوبی قابل لمس می باشد. در حال حاضر نوع دم زرد و دم قرمز آن به دلیل بهره برداری پایین نسبت به نوع دم سیاه کم تر کشت می شود. برنج صدری دم سیاه گیلان کشت بعد از پخت قد و عطر و طعم بسیار عالی دارد و مخصوص مشتریان سخت پسند است.
- طارم : نام برنج طارم برگرفته از یک محل در استان زنجان است که از قدیم این برنج به صورت انبوه در آن جا کشت می شد. در حال حاضر این برنج در استان گیلان و مازندران نیز کشت می شود. برنج طارم همانند برنج هاشمی به دو گونه گرم و سرد تقسیم می شود . به نوع زودرس آن گرم و دیر رس آن سرد گویند. شکل ظاهری طارم نسبت به نوع صدری کمی کوتاه و چاقتر، جنس گچی، دارای رنگ سفید متمایل به کرم است. عطر و طعم بی نظیر آن باعث شده طرفداران زیادی را جذب خود نماید.
- علی کاظمی : برنج علی کاظمی در سال ۱۳۶۰ توسط فردی بنام آقای علی کاظمی از روستایی در فومن کشف شد و طی هفت سال به تولید انبوه رسید. این برنج عطر و طعم خوب و نسبت به برنج صدری و هاشمی قد کوتاه تری دارد و چون ریشه آن از برنج بینام گرفته شده است مانند برنج پر محصول ممکن است ظاهر دلچسبی نداشته باشد ولی پخت خوب آن ضعفش را جبران نموده است.
برنج های پر محصول : برنج های پر محصول به برنجی گفته می شود که طی مراحلی اصلاح نژاد شده است و بعد از کشت معمولا نسبت به برنج های دیگر چند برابر برداشت می شود و از کیفیت پایین تری برخوردار هستند.
- فجر: برنج فجر، بهترین برنج بین برنجهای ارزان ایرانی است و قیمت برنج فجر به ازای هر کیلو ۱۷۰۰۰ تومان عرضه میگردد. برنج فجر مازندران، کشت اول شالیزارهای استان مازندران در سال ۹۸ است. رنگ برنج فجر با سایر برنجها متفاوت بوده و دانههای شیشهای رنگی دارد. برنج فجر به نسبت قیمتش از کیفیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل، انتخاب بسیار خوبی برای رستورانهاست. ضمنا پس از پخت نیز سفت و خشک نمیشود.
- شیرودی: این نوع برنج از سال ۱۳۷۵ در استان مازندران کشت میشود. برنج شیرودی از نظر ظاهری کمی به برنج هاشمی شباهت دارد ولی به هیچ وجه عطر و طعم برنج هاشمی را ندارد. کیفیت پخت آن در حد مطلوب است و نسبت به سایر اقلام پخت راحت تری دارد.
- خزر : برنج خزر از جمله ارقام پر محصول برنج است که از تغییر ژنتیکی برنج های ایرانی به دست آورده شده است. این برنج از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به برنج های صدری بوده و قیمت بسیار پایین تر آن موجب شده مشتریان زیادی را جذب کند. اما پخت با کیفیت پایین آن یکی از ضعف های اساسی این برنج است
بهتر است بدانید که برنج های خارجی را اصولاً به صورت قالبی به وجود می آورند به این معنا که برنج های درجه دوم و سوم را خرد می کنند و به صورت آرد در می آورند و آن را درون قالب های منظم و یک اندازه قرار می دهند به همین دلیل است که برنج های خارجی ظاهری بهتر دارند حتی دیده شده است که زمین های برنج در خارج از کشور با آب بافضلاب آبیاری می شوند که حاوی مواد شیمیایی بسیار مضر است.
تفاوت برنج ایرانی و خارجی :
- قد برنج
- عطر
- رنگ برنج
- نفاوت در پخت و...
حبوبات :
حبوبات یا بُنشن جمع حبوب است و آن گیاه یا دانه گیاهی از تیره باقالیان است. در زبان فارسی حاضر حبوبات عمدتاً به دانههای خشک انواع این گیاهان که به مصرف خوراک انسان میرسند گفته میشود.
این (دانه ها) مجموعه ای از فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی می باشند. آنها دارای کالری کمی هستند و یک ماده اصلی در رژیم های گیاهی در سراسر جهان به شمار می روند.
شامل :
- لوبیا قرمز
- نخود فرنگی
- عدس
- جو
- ماش
- لوبیا چیتی و......
خشکبار :
خشکبار به انواع میوه های خشک، حبوبات و غیره گفته می شود که برای نگهداری و استفاده ی طولانی مدت رطوبت آنها به طور کامل گرفته شده است. این مواد به صورت تازه دارای خواص بسیاری هستند و زمانی که آنها را خشک می کنند نیز این خواص در این مواد باقی می ماند. در گذشته خشک کردن مواد یک راه مهم و متداول برای نگهداری مواد بود و از اصطلاح خشکبار برای اشاره به مواد محدودی استفاده می شد. امروزه با استفاده از دستگاه های مختلف می توان انواع مواد را مانند گذشته خشک کرد و برای مصارف خود و نیز تامین نیاز سایر افراد آن را تهیه کرد.
مهم ترین انواع خشکبار عبارتند از انواع:
میوه های خشک مانند زردآلوی خشک، سیب خشک و غیره، انواع کشمش ها که با خشک کردن انواع انگور ها تولید می شوند، انجیر خشک، توت خشک، خرما، زرشک، کنجد و غیره همگی جزء خشکباری هستند که خواص بی نظیری برای فرد دارند.
در پایان برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.