باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - محمدرضا سینایی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به شیرآلات RSBV تولیدی این شرکت گفت: این شیرآلات در صنایع پالایشگاه گازی در واحدهای نم زدایی (حذف جیوه) به شیرآلات کی وی معروف هستند. تکنولوژی طراحی و ساخت شیرآلات RSBV در اختیار ۴ شرکت در دنیا اعم از آمریکا، ایتالیا و آلمان است و ایران چهارمین کشور تولید کننده این محصول است که در سال ۹۱ به اینفناوری توسط شرکت ما دست یافته است. این شیرآلات، در دمای بالا و اختلاف فشارهای بالا وظیفه اصلی آب بند کردن و باز و بست جریان به صورت کامل و صدرصدی را ایجاد میکند؛ یعنی ۲۵۰ و ۳۰۰ درجه سانتی گراد و در اختلاف فشارهای ۵ تا ۴۰ بار مورد استفاده قرار میگیرد. در صنایع پالایشگاهی یکی از مهم تین فرایندهایی که برای پالایش گاز انجام میشود نم زدایی یا رطوبت زدایی از گاز در حال پالایش است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: در شیرآلات RSBV فرایند آب گیری یا رطوبت زدایی از گاز به عملکرد صحیح این نوع شیرآلات ارتباط دارد چراکه از دقت آببندی بالایی برخوردار هستند و در کلاس ۶ آببندی قرار میگیرند. به طوریکه وقتی شیرآلات در موقعیت بسته قرار میگیرند، هیچگونه نشتیای نداشته و صد در صد بند میآیند. تزریق آب همراه گاز هم تاسیسات را دچار زنگ زدگی میکند و هم رطوبت، ارزش حرارتی گاز را کاهش میدهد. این محصول از سال ۹۲ در پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد و پالایشگاه گاز پارس جنوبی و پالایشگاه خلیج فارس در حال استفاده است. شرکت ما تنها تولید کننده این محصول در کشور است. در سالهای گذشته نمونههای اروپایی به دلیل وجود تحریمها امکان استفاده از برند آمریکایی وجود نداشت.
محمدرضا سینایی در خصوص مزیت فنی این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی گفت: با توجه به اینکه شیرآلات RSBV بر اساس نمونه آمریکایی بومیسازی شده است، کاملا عملکردی مشابه آن دارد. مضاف بر اینکه مزیت ما نسبت به آن، خدمات پس از فروش و قیمت پائینتر است. همچنین شیرهای ما به قطعات یدکی نیازی ندارد این در حالی است که شیرهای هلندی به قطعه یدک نیاز دارند و هر پالایشگاه سالانه بین ۲ میلیون یورو بابت قطعه یدک هزینه میکند. قیمت محصول ما، نسبت نمونه آمریکایی ۶۰ درصد پایینتر و نسبت به نمونه مشابه اروپایی که کیفیت و مزایای کمتری نسبت به شیرآلات RSBV ساخت شرکت ما دارد، ۳۵ درصد ارزانتر بوده این در حالی است که ما از کارفرماها هیچ ارزی را دریافت نمیکنیم و در قراردادهایی که بسته میشود، دریافت مبالغ به صورت ریالی است و هیچ ارزی از کشور خارج نمیشود.